Activiteiten zomer en winter

Zoals in de beschrijvingen al te lezen valt betekent een vakantie in onze woning een heerlijke periode van rust maar ook de mogelijkheid om allerlei activiteiten te ondernemen. Op het terrein zelf of in de nabije omgeving. Op het terrein zelf zijn in de zomer 8 kano's te huur en 3 roeiboten geschikt om mee te gaan vissen . Er worden nieuwwaardige mountainbikes verhuurt en er worden diverse excursies georganiseerd. Begeleidde mountainbike trips, natuurwandelingen onder leiding van een bioloog, Op korte afstand bestaat de mogelijkheid om paarden te huren en mee te doen met meerdaagse excursies. Op het terrein verder zijn vele speelmogelijkheden voor kinderen, zwemgelegenheid, vissen, en diverse andere activiteiten. In het gebied van Hovfjallet waar de skipistes gelegen zijn kan je zomers vele prachtige wandelingen maken op uitgezette routes.Dit op 7 kilometer van onze woning. Deze routes brengen je buiten de gebaande paden en is de robuuste natuur adembenemend.

Winter

In de winter wordt er altijd een ijsbaan uitgezet en geveegd als er teveel sneeuw op het ijs ligt. Sneeuwschoenwandelingen moet je gedaan hebben. Een geweldige natuurervaring die je in Nederland niet kan opdoen. Arresleetochten, ijsvissen, sneeuwscooterertochten maar ook gewoonweg skien en snowboarden op 7 kilometer afstand van onze woning maken dat je in ieder seizoen een geweldige vakantie zult hebben. Naast de woning voldoende mogelijkheden voor de kinderen om sneeuwhutten te bouwen, glijbanen te maken, op het ijs te klooien( vaak minimaal een halve meter dik ijs)En zeg nou zelf, na al deze activiteiten de sauna in om weer te ontspannen is toch heerlijk?

 

Mountainbiken

Mountainbiken in de directe omgeving van de woning behoort tot de mogelijkheden. Op het terrein bestaat de mogelijkheid om uitstekende mountainbikes te huren en direct vanaf het terrein zijn een aantal routes uitgezet en deze zijn goed bewegwijzerd. Diverse routes voor zowel de zeer ervaren rijder als eenvoudige routes voor starters/gezinnen. Welke route je ook neemt je komt aan je trekken. Ook bestaat de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke prijs een begeleidde tour af te spreken met Harold of Lennard, de nederlandse beheerders. Zij kennen deze omgeving als geen ander en brengen je op plekken waar het echt op mountainbiken aankomt en die je zelf niet zo gauw zou vinden.

Kanoen

Er zijn diverse canadese kayaks te huur waarmee je heerlijk op het meer kan rondvaren. Met een beetje geluk laat ook de bever zich zien. Zoniet dan is water altijd een bron van vermaak. Je kan overal aanleggen voor bijvoorbeeld een heerlijke picknick, zwempartij of even lekker relaxen in de zon. Wijzelf namen met onze kinderen regelmatig een paar stukken hout mee, wat knakworsten en lucifers.  Een stok door de knakworsten steken, boven het vuur houden en smullen maar.

 

Gekombineerde kano-mountainbike tour

Gecombineerde mountainbike- en kanotocht
Deze tocht hebben de nederlandse beheerders ter plaatse tot iets unieks ontwikkeld, zodat de hele familie gezamenlijk iets kan ondernemen: spanning op de mountainbike en in de kano, "lukt het mij die helling omhoog te fietsen", of " als ik maar droog door die stroomversnelling kom"?!

Beleef samen met ervaren gidsen de mooie natuur van Värmland.   Een ideale gezinsactiviteit. 

 

Wandelen

In het natuurpark Hovfjallet, wat op ca 7 km. afstand ligt, zijn diverse wandelroutes uitgezet dwars door bossen, langs vennetjes en over kammen met geweldig uitzicht. Of u besluit gelijk te dalen of eerst nog een stukover planken door nat veengebied. Iets boven Hovfjallet heeft u een prachtig uitzicht op de woning en het Ovre Brockenmeer. Vanaf de parkeerplaats direct op pad. Er is ook een natuurleerpad voor gezinnen van ca. 2 kilometer.  De routes staan duidelijk aangegeven. Ook in de winter zijn hier mooie schneeuwschoenwandelingen te maken naast het snowboarden en skien. .

Sneeuwzekere skisporen ongeacht jaargetijde

Ski/Langlauftunnel Torsby

Regen of zon, zomerwarmte of winterkou spelen allemaal geen rol want in Zwedens eerste skitunnel is het altijd perfect weer.

De Skitunnel is geopend voor alle langlaufgeïnteresseerden. In de skitunnel is altijd behaaglijk -3 graden en er is plaats voor iedereen ongeacht stijl of niveau. Om te langlaufen in juli en het contrast te voelen tussen zomer en winter is exotisch. Lig een stap voor en begin het langlaufseizoen tijdig zodat u klaar bent voor als de sneeuw ´s winters neerdaalt.
Gegarandeerd sneeuwzeker
Sinds de opening van de skitunnel op 16 juni 2006 hebben vele bezoekers het indoor-langlaufen geprobeerd. Hier verzamelden zich beginners, recreanten en landenteams in dezelfde sporen. Vaak sprak men zijn verwondering uit over de glooiingen die de baan kent en over het fijne langlaufgevoel binnen. Er wordt een afwisselende langlaufervaring geboden doordat de tunnel de natuurlijke glooiingen volgt van het terrein. Er zijn zeer goed geprepareerde sporen en het is er altijd gegarandeerd sneeuwzeker. Je kunt de klassiek in beide richtingen en de vrije stijl beoefenen.
Indoorbaan voor biatlon
In de Torsby Ski Tunnel bevindt zich ´s werelds totnogtoe enige indoorbiatlonbaan. De schietbaan heeft zes elektrische schietdoelen en geeft de unieke mogelijkheid om schietresultaten in constante omstandigheden te vergelijken. De schietbaan wordt ijverig gebruikt door zowel biatlonelite als nieuwsgierige amateurs, die samen met instructeurs, de sport voor de eerste keer uitproberen.
Welkom in de winter!

 

Paardrijden

Op redelijke afstand bestaat de mogelijkheidom paarden te huren. Er zij diverse excursiemogelijkheden, zomer en winter, alleen of onder begeleiding. De beheerders, Harold en Lennard, kunnen u ter plekke hier alle informatie over verstrekken. In de winter bestaat de mogelijkheid om een heuse arresleetocht te maken in de sneeuw.

Voor paardrij liefhebbers is onze woning het ideale vertrekpunt. U kunt u inschrijven bij Peter Vester voor een begeleidde tocht of diverse paardrij arrangementen. De manege van Peter ligt dichtbij onze woning en is gemakkelijk met de auto te bereiken.

Ervaar de hooggelegen graslanden, de oude Finnskoogsee nederzettingen en het wildleven tijdens de tochten.
Om de rust en stilte te bewaren, rijdt Peter samen met u in kleine groepen bestaande uit 4-6 personen + gids op zijn goedgetrainde paarden die uitermate geschikt zijn voor tochten in de bergen. We volgen rotsige paden en oude elandensporen, met af en toe een korte ontmoeting met een eenzame wolf of misschien zelfs een oude bruine beer, wat extra spanning aan deze prachtige tocht door het achterland toevoegt.

Dagtochten: 1.000 SEK per persoon.

All-inclusive tochten: 1.500 SEK per persoon en per dag.

Wandeltrektocht met bepakte paarden:
3-4 personen: 1.250 SEK per persoon en per dag.
5-12 personen: 950 SEK per persoon en per dag.

 

Hengelsport

De serieuze hengelsporter kan hier zijn hart ophalen. Er bestaat de mogelijkheid om met een gehuurde kleine visboot(roei) het water op te gaan om diverse vissoorten te vangen. Er zit diverse witvis, paling maar ook snoek en snoekbaars. Gezien de grote van het meer is het ook mogelijk om vanaf diverse plekken vanaf de kant te vissen. In de winter kan er ruimschoots aan ijsvissen gedaan worden. De vangsten in de winter zijn mij onbekend. In de zomer is er zeker goede vangst mogelijk.